zondag 23 september 2012

Everything gets better...

when you've got yourself something to eat!

Yeah, dat is mijn zondagse wijsheid voor vandaag. Ik wilde niet achterblijven met posten en eigenlijk heb ik geen tijd, maar ik dacht: kan mij het schelen, ik moet en zal iets posten vandaag!
Dus bij deze een hele snelle, super lekker, dat jullie allemaal al kennen, random recept: Cinnamon Buns.

Deze foto is heel leuk gegoogled en niet zelf geproduceerd.


Ingrediënten deeg:
500 ml melk
3 theelepels droge gist
175 g suiker
125 g gesmolten boter, iets afgekoeld
900 g bloem
1 theelepel zout

Ingrediënten vulling:
6 eetlepels zachte (niet gesmolten) boter
125 g suiker
1 eetlepel kaneel (ik doe extra veel kaneel)

Verwarm de melk op laag vuur tot lichaamstemperatuur. Neem van het vuur, klop de gist erdoor. Vervolgens de suiker en laat het daarna 3 minuten staan. Als laatste voeg je hier de gesmolten boter toe, roer het geheel even door.

Meng bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje en giet hier beetje bij beetje het vloeibare mengsel in. Als het helemaal gemengd en vooral heel kleverig is, dan haal je het uit de schaal en ga je het kneden op een met bloem bestoven werkblad. Je moet het ong. 60 tot 100 keer kneden (niet de tel kwijt raken, ik weet dat het veel gevraagd is, maar onthoud waar je bent). Als je dat hebt gedaan doe je het deeg in een kom, dek je het af met een theedoek en zet je het op een warme plaats om te rijzen. Ong. 1 uur lang.

Het deeg deel je dan in tweeën. Een deel kan in de koelkast/vriezer, want anders heb je echt een overload aan cinnamon buns, maar als je het niet in de vriezer/koelkast wilt leggen kun je ook de helft van het recept pakken. De andere moet je uitrollen tot een rechthoek van 30 bij 60 cm. Dan bestrijk je die plak met de boter van de vulling. Je mengt de kaneel en suiker en dat kan over de boter gestrooid worden. En dan, ja Yumi, dan komt het, dan rol je de plak in de lengte op. Die rol snijdt je in stukken van ong. 4 cm. en die leg je in een ovenschaal die met bakpapier is bekleed. Dan leg je er weer een theedoek over en mag het deeg nog 20 minuutjes rijzen.

De oven kan nu voorverwarmd worden op 220 graden. De buns mogen er 12-15 minuten is. Bij mij is het al 2 keer zo geweest dat ze er min. 15 minuten in moesten, dus haal ze er niet te snel uit!

EN DAN, dan kun je ze opeten! En delen met je mede-bloggers (:

Ik weet dat dit niet erg boek/music related is, maar ik vond het heel relevant met de Amsterdam video en met mijn huidige toestand, omdat ik nu een cinnamon bun eet en een banaan (lekker combinatie btw) om weer energie te krijgen om een essay te schrijven.

En OHGOSH JA, ik wil zooo graag Babel! Ik heb er al wat van geluisterd online en het klinkt echt goed! Misschien dat ik hem morgen even heel impulsief ga kopen.. Ik moet trouwens bekennen dat ik niet eens wist dat je zoveel cd's had Mardie xd. I'm impressed! Ik ben jaloers op je Jonathan Jeremiah cd.
En ik wil verder met Fringe, maar ik heb geen tijd. Damn. Maar Josine ik vind dat je The Lost City of Z moet gaan lezen. Natuurlijk moet het niet, maar doe het toch maar, want het klonk zo leuk toen je er over vertelde! En Ryan Adams heeft een geweldige stem, i tots agree! Ik heb Ashes&Fire van hem, de wat rustigere maar super mooie cd van hem.
Ik ben nu zelf bezig in Het Spook van de Opera. Tot nu to erg leuk! Gewoon een lekkere klassieker waar je, je helemaal in dat wereldje in kan leven.


Huggers, Iris

3 opmerkingen: