dinsdag 12 februari 2013

Kook Post- Caribbean Banana

Caribbean Banana
Hier heb ik helaas geen foto van. Helemaal vergeten! Dat is een foto van Sorted zelf ->

Een lekker toetje, eigenlijk bedoeld voor de BBQ op zomerse avonden. Gelukkig mag je het in de winter ook gewoon eten :P


Het recept is simpel en je hoeft maar een paar ingrediënten te hebben! 
Verwarm je over voor op 200 graden C.
Dan gooi je wat dingen door elkaar: de (gesmolten) boter, suiker en zest + sap van een limoen. In het recept staat nog wat over kaneel, maar die ben ik er zelf vergeten in te doen :P En dit is je sausje waar de bananen in worden gebakken! Dus pel die bananen (ongeveer 1 per persoon), breek ze in drieën en gooi ze bij je sausje!
Pak een vierkant stuk aluminium folie en maar en een envelop van. (vouw het doormidden en zorg dat de zijkanten GOED dichtzitten).
Gooi het gele zooitje in je envelop: de bananen, de saus, allemaal! 
Dicht de envelop zodat je een klein pakketje vol lekkere jamjam hebt. En gooi het in je oven.
Voor de topping: die stomme Engelse met hun dubbel cream. Dat bestaat helemaal niet in Nederland! Ik heb voor dit recept gekozen voor slagroom als vervanging. Niet de spuit slagroom, maar in een soort vla pakje, de 'normale' slagroom.
Dus pak je slagroom en klop het op met je mixer totdat je room ineens goed vast wordt. Ik heb f*cking 10 minuten staan kloppen, maar blijkbaar deed ik het verkeerd. De tweede keer was de slagroom 'vast' binnen twee minuten!
Giet bij je slagroom lekker wat rum en KLAAR.

Haal die bananen uit je oven en serveer ze met wat van die lekkere saus, doe je slagroom eroverheen en eet maar lekker op! Het was echt jammiejammie!

xxx

1 opmerking: