zondag 21 juli 2013

Summer is finally here!

Na een hoop warme zomerdagen (ik kan bijna niet geloven dat het al zo lang achter elkaar lekker weer is) die ik vooral in een nog warmere kas gespendeerd heb, vond ik het wel zo toepasselijk om deze tag ook te vullen :)

Boek: ik heb niet een bepaalde keuze voor zomer-verantwoorde boeken per se. Het is gewoon dat ik in de zomer heel veel boeken lees (met als hoogtepunt vorig jaar na de examens). Dus boeken in het algemeen zijn gewoon goed voor de zomer! Ook boeken die over de winter gaan, ik vind alles best! :)

CD/Lied: Voor een cd ga ik toch snel voor We Sing, We Dance, We Steal Things van dhr Jason Mraz. Alle liedjes op die cd's zijn gewoon heel erg fijn en zeer geschikt voor de zomer. Sommige liedjes voor overdag, maar er staan zeker ook een aantal liedjes op die geweldig zijn voor een relaxte zomeravond. Luister eens naar de live-versie van Make It Mine, en je zomeravond is compleet! Nog meer fijne liedjes voor de zomer: Get Lucky van Daft Punk, Clocks in de Rhythms del Mundo-versie, Rhythm of Love van de Plain White T's, Don't Know Why van Norah Jones en zo kan ik nog wel even door gaan!

Film: Iedere feel-good movie gaat er eigenlijk prima in, in de zomer. Maar toch wil ik even noemen: Midnight In Paris, Stardust, en The Help, omdat deze mij allemaal dat echte zomergevoel geven.

Serie: All the series! Men neme een jongvolwassene, doe daar iets te veel vrije tijd bij, en men krijgt eindeloze serie-marathons. Dus. Ik heb me trouwens voorgenomen om na DW en The Tudors eindelijk Lost te gaan krijgen. Dat is wel zomers, toch?

Eten: Barbecue en veel salades. En ijs. Heel veel ijs.
Een receptje van mijn mama's eigengemaakte rabarber-aardbeienijs:
Kook stukjes rabarber en aardbei (of eventueel ander rood fruit, frambozen, bessen of zelfs bramen, de ratio maakt niet zoveel uit, doe wat je lekker vindt, experimenteer!) tot een grote mush met een hoop suiker (proef het en als je denkt: dit is eigenlijk te zoet, dan doe je het goed, want als het bevroren is proef je het zoete niet zo goed, daarom moet het mengsel best zoet zijn als het nog niet bevroren is). Val je mengsel aan met een staafmixer tot het helemaal glad is, en pers het daarna dan nog in een zeef zodat je zeker weet dat alle stukjes eruit zijn. Als je een ijsmachine hebt, dan heb je het heel makkelijk, want dan kun je het mengsel gewoon daarin gooien en wachten tot de boel bevroren is, en het dan in een bak gooien en in de diepvries stoppen. Als je geen ijsmachine hebt, duurt het even allemaal wat langer, want dan moet je het mengsel in een bak doen, laten afkoelen BUITEN de diepvries (vraag me niet waarom, maar mam zei dat dit HEEL belangrijk is, anders gaat het niet goed) en dan in de diepvries stoppen. Daarna moet je het ongeveer iedere tien minuten er weer uit halen en goed doorroeren om te zorgen dat er geen kristallen in je ijs komen, tenzij je daar natuurlijk geen problemen mee hebt, want dan zou ik het gewoon lekker laten staan. Nou, dan moet je het of wel of niet iedere 10 min doorroeren, maar net waar je zin in hebt, tot dat de boel helemaal bevroren is. Dan kan je het opeten of laten staan. Het is in ieder geval superlekker!

My lovely ladies, geniet van de zomer!
Liefs,
Mardie

1 opmerking:

  1. Ik ga het ijs een keertje uitproberen! Lijkt me hartstikke lekker. En ga Lost kijken! Stranden op een onbewoond eiland: je kunt het niet zomerser krijgen!

    Ik wil ook aan serie marathons doen. Ik wil je wel introduceren in Lost met een mini-marathon (:?

    BeantwoordenVerwijderen