Hello guys,
Omdat mijn wrap-up niet zo heel impressive is en ik deels hetzelfde mee maak als Yumi, combineer ik deze post met een receptje!
Maar eerst mijn korte wrap-up:
Ik heb deze maand drie boeken uitgelezen: Temple Of The Winds, Uglies en Harry Potter and The Philosopher's Stone. Een review van Uglies kunnen jullie hier lezen. Niet een erg impressive lijst als je bedenkt dat ik de eerste al bijna uit had, Uglies niet erg lang was en Harry Potter natuurlijk een reread én fastread was. Maar goed, ik ben erg ver gekomen in Freedom en Game Of Thrones.
Daarnaast heb ik ook nog een aantal films gekeken: À bout de souffle, Tystnaden (The Silence), A Royal Affair en Pitch Perfect. Nou van A Royal Affair kunnen jullie hier een review lezen en jullie weten al van Yumi wat voor een beauty Tystnaden is. En ik hoef geen woorden meer vuil te maken aan Pitch Perfect ofcourse.
Dat was de wrap-up! (Boedapest verhalen komen nog, misschien kan ik samen werken met Yumi (: ) Maar nu the foooood! Weet je nog, Josine, in Londen bij dat pub achtige restaurant? Toen we toetjes hadden besteld en jij de banoffee pie had genomen? Die waarvan Linh en ik de slagroom af hebben gegeten? Nou, die heb ik gemaakt vandaag! Ik kan jullie nog niet beloven dat het heerlijk is, want hij staat nog in de koelkast, maar alvast wel het receptje want oh mi gado (ghehe) het ziet er heerlijk uit!
Ingrediënten:
- ong. 300 gram digestive koekjes
- ong. 100 gram boter (zorg dat ie al op kamertemperatuur is als je begint)
- een blikje gecondenseerde melk (die vindt u bij de AH waarschijnlijk bij de kokosmelk)
- 500 ml slagroom (mag ook minder, mag ook meer)
- wat poedersuiker
- stuk of 3/4 bananen
- wat kaneel en wat chocolade schaafsel
Nou heb ik dit hele recept helemaal verkeerd aangepakt, dus ik geef jullie een andere volgorde dan die ik gehanteerd heb en wat tips aangezien er bij een hoop fout is gegaan :'D.
1) Begin met het kruimelen van de koekjes. Stop ze in een stevig plastic zakje en sla ze maar tot kruimels. Als je dat gedaan hebt pak je een kom die groot genoeg is waar je de boter in doet, die je even 'roert' met een vork of zo en daar doe je beetje bij beetje de kruimels bij. Het hoeft niet super sticky te zijn, want als de boter in de koelkast stolt dan is bodem weer wat vaster. Dus als het gemengd is druk je de koekboterkruimels aan in een taart vorm en zet je die in de koelkast.
2) Het moeilijkste van dit recept: de gecondenseerde melk laten karameliseren. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar omdat één manier kans op exploderingsgevaar met zich meebrengt (zoek maar op het internet op) ben ik voor de simpelere en veiligere manier gegaan: je opent het blikje, doet het in een pannetje, zet het op het vuur en roeren maar! In het begin kun je dat op groot vuur doen, maar als het begint te koken zet hem dan op het klein want anders brandt de melk aan. Roeren tot het steeds dikker wordt en uiteindelijk niet meer van je lepel/klopper 'loopt'. Het heeft waarschijnlijk een licht bruine kleur gekregen.
3) De karamel moet wat afkoelen voor je het op de bodem doet dus nu kun je je banenen in plakjes snijden deze mengen met wat citroensap als je dat hebt zodat ze niet te erg verkleuren en als je wilt er wat kaneel doorheen doen.
4) De slagroom kan nu geklopt worden. Hoeveel je gebruikt kun je helemaal zelf weten, ook de hoeveelheid poedersuiker kan verschillen. Alleen is de rest van de taart al erg zoet, dus zou ik slagroom juist niet te veel met suiker mengen. Let wel op dat je niet te lang doorklopt! Anders gaat ie boteren en zuur worden. (Gebeurde bij mij net niet)
5) De karamel moet niet te lang afkoelen, want dan wordt hij nóg dikker en kun je hem niet over de fragiele koekjesbodem uitstrijken. Als dat wel het geval is kun je even wat (overgebleven) slagroom warm maken en op het vuur door de karamel roeren. En dan kun je hem uitstrijken over de bodem! Daar boven op mag de banaan en vervolgens de slagroom. Voor de final touch kun je nog wat kaneel over de bovenkant strooien en wat chocolade schaafsel. Maar dat hoeft natuurlijk niet per se!
Het resultaat:
Hugs,
Iris
P.S. Yumi tell us about George Watski! En Josine jij hebt echt boeken verslónden de afgelopen tijd! Tell us 'bout it!
OH MAH GAAAAAWD IT LOOKS DEVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINE! GIMME GIMME GIMME GIMMMEEEEEE .
BeantwoordenVerwijderenVerder heb ik geen suikertekort
(ik doe mijn wrap-up morgen wel, dan installeer k eindelijk ook eens word op mijn laptoppie)
maar maar dit was zo lekker in Londen, alstie goed is ga ik 'm ook maken!!! Kokosmelk zit geen lactose in neem ik aan haahaaa!
Iris maak een foto van jezelf terwijl je dit eet. CHALLENGE.