maandag 8 april 2013

Kook Post- Bacon and Walnut Gnocchi

Bacon and Walnut Gnocchi
Perfecte voedsel voor je hersenen én het is super jammie.

Klik hier voor het filmpje en het uitgeschreven recept.



First of all: dit was niet alleen de eerste keer dat ik gnocchi op had, maar ook de eerste keer dat ik ervan had gehoord. Natuurlijk weten jullie foodlovers al lang van het bestaan van dit curieuze voedsel af, maar voor mij was het dit echt een mysterie: is het nu aardappel of pasta? Waar moet je dan kijken in de winkel? Ik ben er uit gekomen hoor! En het was heerlijk!
Je kookt gewoon je gezoute water voor je gnocchi en gooi ze er in. Was je spinazie onderwijl de gnocchi naar boven komen drijven. Als ze boven zijn, zijn ze klaar! Hoe cool!
Dan bak je je bacon met wat lente uitjes en dan gooi je gewoon je spinazie erbij, de cream en je walnoten! Ik heb als vervanging voor dubbel cream deze keer gekozen voor crème fraiche. 
En als je geen blauwe kaas lust, geen probleem! Parmezaanse kaas is dan een hele goede vervanger. Let alleen wel op de hoeveelheid. Het recept zegt 100g kaas per 2 personen, maar ik kookte voor 4 en 200g is dan echt te veel. Ik had dus te veel kaas (terwijl ik minder dan 150 had) en in combinatie met de gnocchi (wat ontzettend vult) was dit een beetje te machtig. Die pan op de foto hebben we niet opgekregen in ieder geval :)

Dit is echt een makkelijk gerecht, zeker voor één of twee personen. Voor de studenten variant zou ik de parmezaanse kaas vervangen voor een goedkopere, mildere kaas, maar de walnoten er wel in laten 'cus they are lovely.

Voor de oplettende kijker ziet u dat dit dezelfde dag als mijn freeze cake was :) Lekker culinair bezig!

Au suivant.

2 opmerkingen:

  1. Nomnomnom! Ziet er goed uit! Ik kende gnocchi al, maar ik weet nog steeds niet hoe je het uit moet spreken :')

    BeantwoordenVerwijderen
  2. njokki. Denk ik. Maar ziet er inderdaad erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen