Wat is het al weer lang geleden dat we elkaar allemaal gezien hebben. Vooral Yumi voor mij. Like long long. (How are you? :))
VANVOND GA IK MET MARDIE NAAR
Maar daar gaat dit niet over. Al wil ik wel even meedelen dat als je hem google'ed (oh duhh geen autocorrect want google is geen erkend woord whut) je foto's van zijn mooie bips krijgt uit The Tudors. Just sayin.
I have a recipe for you! Ik heb het zelf net gemaakt, want ik ben de laatste dagen een beetje over voeding aan het lezen, en wat voor dingen speciaal goed zijn voor de stofwisseling, stoelgang, dat soort dingen. Want het is leuk om gezond bezig te zijn! (als jullie dat ook interessant vinden kan ik hier af en toe wel een post over maken?)
Maargoed. Een van de absolute powerfoods is dus... gember! En nu niet zeggen dat jullie dat allemaal al wisten. Tijdens mijn research kwam ik dat goedje heel vaak tegen, het is blijkbaar heel goed voor je digestion ennn ook niet belangrijk.. het vermindert je drang om veel suikers te eten! Dus als je net als ik wel eens last hebt van ik wil snoeeep, wat in mijn geval vaak helemaal niet fijn is want snoep=chocola en melkallergie=au, is dat superhandig. Ik ben het momenteel mijn *GEMBERTHEE* aan het drinken, dus ik kan nog niet helemaal zeggen of het werkt. Update will maybe follow.
Maar dus gemberthee! Het is lekkerrr en het smaakt ook echt serieus gezond. Ik heb het recept HIER vandaan, en het gaat als volgt:
WAT DO JOE NEED
- Gember (dohhh), en dan ongeveer 5 cm van zo'n wortel
- 1 citroen
- 2 liter water
- ik heb er een beetje kaneel bijgegooid (want die shit is ook goeeed voor je! stabiliseert je suikerspiegel), maar dat is optioneel
- iets om het iets zoeter te maken als je niet van bitter houdt (ik had honing)
Wat doe joe doe
Men pakt een (vrij grote, mijne liep nml een heeel klein beetje over) pan, zet deze met al het water op het vuur. Ondertussen ga je even de gember schillen (deed ik met zo'n flexibele aardappelschiller, anders gaat er waarschijnlijk veel gember verloren) en raspen (met een kaasrasp ofzo). Dit gooi je in de pan, je hoeft niet te wachten tot het water kookt, zoals ik eerst dacht. Dan snijdt je de citroen door midden en doe je al het sap erin, de schil en wat nog meer overblijft snijdt je in stukjes en mag ook in de pan (als je het niet heel erg citroenig wil, pak dan wat minder want het smaakt wel best erg naar citroen (maar das beter dan alleen maar naar gember). Toen tjopte ik er nog wat kaneel bij. Als het water dan gaat koken haal je het van het vuur, kwartiertje laten staan, en tadaaaa! Nu mag je aan de onmogelijke taak beginnen om je pan af te gieten in een kan/beker. Succes.
Oh en vergeet niet om er iets bij te doen voordat je het gaat drinken, like honey or sugar. Blijkbaar is kaneelsuiker ook lekker maar dat kon ik niet vinden in de winkel.
En update: ik heb in ieder geval totaal geen honger nu. Behalve trek in thee :)
Supersimpel, leuk en lekker en gezond! Wat wil je nou nog meer! Als je het ooit probeert, laat me dan aub weten of je het lekker vindt.
Mijn bookjar foto's komen nog btw. En Iris ik ben een beetje jaloers op jouwww ik denk dat het je tbr-plankje is. O.o
TOT MORGEN EN VANAVOND YEEEEEEEEEEEA!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten